Fase 2

Maatregelen fase 2 

Op 6 juli starten wij met fase 2 van de werkzaamheden in het kader van de herinrichting van de Apeldoornseweg. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren worden diverse verkeersmaatregelen getroffen. Deze nieuwe situatie heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de omgeving van de Apeldoornseweg.

 

Fietsers 

De werkzaamheden en fasering hebben tot gevolg dat de fietspaden stad-in en stad-uit langs de Apeldoornseweg blijven afgesloten. De fietsers zowel stad-in als stad-uit worden omgeleid via de Hommelseweg. Fietsers vanuit de omgeving Transvaalbuurt richting noorden kunnen via Sonsbeeksingel en Hommelseweg hun route vervolgen.

 

Wij doen een dringend verzoek om de Apeldoornseweg met de fiets te mijden. De fietspaden zijn afgesloten en er is dus geen fietsverkeer mogelijk. U kunt via de achterliggende straten uw bestemming bereiken. Toch zien wij nog veel fietsers van de rijbaan gebruik maken. Dit leidt tot gevaarlijke situaties. Voor uw eigen veiligheid, doe dit niet!

 

Afsluiting rijrichting Stad-in tussen Wagnerlaan en Sonsbeeksingel 

Vanaf de Wagnerlaan is het niet mogelijk om door te rijden richting centrumring. Het verkeer vanuit het noorden (A12) richting Arnhem centrum wordt omgeleid via de Schelmseweg te rijden. Deze gewijzigde situatie heeft tot gevolg dat het verkeer vanuit de zijstraten Sint Marten, Nijhoffstraat, Jacob Cremerstraat Steijnstraat en Paul Krugerstraat  alleen richting noorden kan rijden. Verkeer richting centrum vanuit Sint Marten en Sonsbeekkwartier dient via de Hommelseweg te rijden, vanuit de Transvaalbuurt via de Sonsbeekweg.

 

Wij hebben geconstateerd dat toch veel verkeer vanuit de diverse zijstraten richting centrumring wil rijden. Voor uw en onze veiligheid doen wij u het dringende verzoek dit niet te doen en de aangegeven rijrichting te volgen. Dit leidt tot gevaarlijke situaties en heeft gevolgen voor de doorstroming!

 

Afsluiting kruising Jacob Cremerstraat – Paul Krugerstraat

Vanaf zaterdag 6 juli 01:00uur tot woensdag 31 juli 06:00 uur is het kruispunt Jacob Cremerstraat – Paul Krugerstraat afgesloten. Verkeer uit de Transvaalbuurt rijdt via de Sonsbeekweg richting centrum of het noorden. Verkeer uit de wijk Sint Marten rijdt via de Hommelseweg richting centrum of het noorden. In verband met de afsluiting rijden ook de reguliere buslijnen niet. Dagelijks rijdt in plaats van de reguliere buslijnen een pendeldienst tussen de Jacob Cremerstraat en het Rijnstrate ziekenhuis van 6.15 tot 20.15 uur. Bij het Rijnstate kunt u overstappen op de reguliere buslijn.

 

Bereikbaarheid wijken Sint Marten en Sonsbeekkwartier

Vanuit het noorden (A12/A50) zijn de wijken Sint Marten en Sonsbeekkwartier bereikbaar via de Schelmseweg, Cattepoelseweg en Hommelseweg. Door deze adviesroute te gebruiken verminderd de verkeersdruk op de Apeldoornseweg. Vanaf de centrumring zijn de wijken via de normale routes bereikbaar.

 

Bereikbaarheid Sonsbeekpark

Als gevolg van de werkzaamheden is het Sonsbeekpark vanuit de Apeldoornseweg minder goed bereikbaar. Ook zijn diverse parkeergelegenheden opgeheven waardoor nagenoeg geen ruimte is om te parkeren. Bezoekers van het park worden dan ook verzocht gebruik te maken van de ingang aan de Zijpendaalseweg en de hoofdingang aan de Apeldoornseweg te mijden.